E plăcut de făcut în pauza ta de prânz la Berlin

ezenode

Administrator
Membru personal
asta e treaba. Ajungeți acolo devreme, deoarece încercați să participați la unul dintre evenimentele din timpul verii. Din motive de securitate, numărul de vizitatori la concertele de prânz este limitat la 1.500.

Vedere panoramică asupra Berlinului

Numele de care trebuie să-ți amintești este Dörferblick. Are peste 85 de metri înălțime și noi, berlinezii, l-am putea numi munte, dar nu este chiar unul. Dörferblick este făcut din resturi din războaiele trecute ale Berlinului. După al Doilea Război Mondial, orașul a fost umplut cu moloz și bucăți de beton. Cum le curățați? Unde duci toată mizeria asta? Unde ai pus-o Dörferblick a fost unul dintre răspunsuri. Munții de moloz sunt cu adevărat obișnuiți aici în Germania, atât de obișnuiți încât au chiar și un nume, Trümmerberg. Dörferblick a început în 1958, dar după construirea zidului Berlinului, a ajuns la ceea ce este astăzi. Verificați prognoza; du-te într-o zi senină.

Călătorie în timp în Berlinul de Est

Berlinul de Est are multe locuri grozave care te vor duce înapoi în epoca războiului rece. Două dintre preferatele mele sunt Karl Marx Allee și Leipzigerstrasse. Mersul pe ambele străzi este ca și cum te-ai întoarce în anii 70 și 80 în Berlin. Karl Marx Allee este cunoscut sub numele de baia lui Stalin, deoarece arhitectura este placată la fel ca baia ta. Luați U5 sau tramvaiul din partea de est și cufundați-vă în istorie gratuit. Pe drum Plimbați-vă prin locuri emblematice folosite pe platourile de filmare, cum ar fi Lives of Others și Goodbye Lenin. Urmăriți The Spree pentru o plimbare lungă de la Elsenbrücke la turnul TV. Veți vedea asta la orizont. Veți observa scene din Run Lola Run și noul serial Sense8.

Turnul de veghe german

Acesta este unul dintre acele locuri în care se află chiar în fața ta, dar dacă nu știi unde este, nu o vei găsi niciodată. Este unul dintre ultimele locuri istorice deschise publicului din oraș. Acest turn de veghe se afla inițial între Poarta Brandenburg și Leipziger Platz și a fost baza pentru polițiștii de frontieră pentru a veghea asupra zonei în fosta Adunare Ministerială. În 2001, turnul de veghe a fost mutat în locația sa actuală lângă Stresemannstrabe de pe Potsdamer Platz și este singurul turn de veghe de acest gen care a supraviețuit. Pentru 3,5 euro, un ghid vă va oferi o privire de ansamblu istorică completă și puteți urca în vârf și experimenta viața ca polițist de frontieră.

Centrul Dong Xuan

Sediul central Dong Xuan este o piață asiatică unică. Este plin cu produse nesfârșite aparent nesfârșite. Berlinul de Est este centrul comunității asiatice. Nu vizitați fără o geantă mare de cumpărături sau un rucsac. Chiar dacă nu plănuiți să cheltuiți bani pe lucruri ciudate și inutile, veți plăti.

Garten der Welt

Garten der Welt din Marzahn ocupă 21 de hectare de teren cu nouă grădini regionale, fiecare reprezentând istoria și cultura țării. China, Maroc, Japonia, Bali și Coreea sunt doar câteva dintre naționalitățile reprezentate prin amenajarea teritoriului. Pe lângă toate grădinile naționale, parcul are grădini dedicate religiilor precum creștinismul și o grădină tropicală plină cu plante pe care o poți găsi doar în America de Sud sau Asia de Sud-Est. Numărul de vizitatori ai parcului crește în fiecare an și acesta nu este un loc pentru a fi distrați de mase. Asigurați-vă că verificați înainte de a vă muta. Ei găzduiesc o zi de înflorire de cireș o dată pe an. Verifică-le calendarul pentru a vedea când va fi, este minunat.

Cele opt mori de vânt din Berlin

Știați că în jurul Berlinului există opt mori de vânt care funcționează? Preferatul meu este Britzer Muhle. Am descoperit acest loc uimitor complet neintenționat în timp ce echipa noastră mergea cu bicicleta pentru un tur lung în Brandenburg. Am văzut acest lucru cu o formă ciudată cu coada ochiului în timp ce eram în Buckower Damm și a trebuit să-mi opresc bicicleta. L-am văzut de departe pe Britzer Muhle și, după o căutare rapidă pe Google, am aflat că mai sunt șapte mori de vânt în Berlin. Unele dintre morile de vânt sunt mult mai aproape de centrul orașului și există una foarte aproape de Garten der Welt. Britzer Muhle este deschis pentru excursii vineri și duminică de la 11:00 la 16:00.

Back
Sus